雅思考试主要是通过对考生听、说、读、写四个方面英语能力的考核,综合测评考生的英语沟通运用能力,实现“沟通为本”的考试理念。对于雅思考生来说,也有很多考试难点和政策盲区需要帮助解答。今天雅思无忧网小编准备了雅思大作文真题:看报纸是获知新闻的最好途径吗 disagree的结构问题(剑桥真题版),希望通过文章来解决雅思考生这方面的疑难问题,敬请关注。

雅思大作文真题:看报纸是获知新闻的最好途径吗?
2021年03月24日 雅思大作文题目
“Some people believe that newspaper is the best way to learn about news, while others believe that more effective way is through other media. Discuss both views and give your opinion.”
解析&审题
本周考题虽然在近些年没有出现,但烤鸭们应该感到很开心,因为这实在是个太熟悉的话题了,也许我们经常讨论这个话题,尤其是在我们所处的互联网时代。
2021年6月9日曾经考过一个有关“新闻”的题目,原题如下:
Some people think news has no connection to people's lives, so it is a waste of time to read the news on the newspaper and watch television news programs. To what extent do you agree or disagree?
这个题目要求我们讨论的观点是:新闻与我们的生活无关,因此阅读报纸或看电视新闻节目是浪费时间。就这个题目而言,我们完全可以反驳其前提条件去论证新闻与我们的生活息息相关,因此阅读报刊和看电视新闻是非常重要的。
回到本次考题,我们发现题目要求与2021年6月9日不同,这次问的是关于获知新闻的方式:阅读报纸是不是获知新闻的最好方式?是否还有其他更好的方式?
这种提问方式我们也不陌生,2021年3月3日和3月10日两次考试就是这种提问方式,其中3月3日问的是监狱是不是解决犯罪问题的最好方式,3月10日问的则是提高车价和油价是不是解决交通和污染问题的最好方式。回答这种问题的思路通常是先肯定题目中提供的方式的有效性,然后提出这个方式存在的问题,最后提出其他更好的方式。
比如本次考试,我们就可以先论证报纸的确是获知新闻的很好途径(包括阅读心理、深度分析等),但报纸的问题就是出版速度慢,而且需要花钱购*,携带也不方便,而电视、网络则可以解决这方面的问题,因此可以通过各种媒介来获取新闻,而不是仅仅依靠报纸。
老师笔记 01
The newspaper will remain to be an important source of people’s newsconsumption, even though other media may get the upper hand. Many predict that the print’s days are numbered due to strong competition from television, radio and the Internet. In terms of popularity, newspaper isstatistically down but is not emotionally out.
尽管其他媒体可能占上风,但报纸仍将是人们新闻消费的重要来源。许多人预测,由于来自电视、收音机和互联网的激烈竞争,印刷品的日子已经屈指可数了。就受欢迎程度而言,报纸在统计意义上会下降,但在情感上却不会出局。
解析
(1)本段引入话题,并提出观点:newspaper is statistically down but emotionally not out。
(2)consumption 消费
(3)get the upper hand 占上风
(4)days are numbered 日子屈指可数了
(5)popularity 受欢迎度;流行度
(6)statistically 数据方面;从数据上讲
02
Statistically, it can be said that the print news audiences are dwindling, which means newspaper readership is getting eclipsed by other ways of learning about news. It is a long, slow and painful downward spiral to the point that the newspaper, like vinyl records and film cameras, is a relic for collectors. According to research reports on the news industry, local television is the number one source of news for the majority of people, with digital news coming in second, followed by the radio, and then by the newspaper. One possible explanation why the newspaper is being left farbehind is that many people do not see the point in buying a print newspaper if they believe they can get all the news they need elsewhere for free.
从统计上说,印刷新闻的受众正在减少,这意味着报纸的读者群正在被其他的新闻获取方式所蚕食。这是一个漫长、缓慢和痛苦下降螺旋线,最后报纸会像乙烯基唱片和胶卷相机一样,成为收藏家的古物。根据新闻业的研究报告,本地电视台是大多数人的第一新闻渠道,数字化新闻排在第二位,其次是电台,最后是报纸。报纸被远远抛在后面的一个可能的解释是,如果人们相信可以从其他地方免费获取新闻,那么花钱*报纸是没有意义的。
解析
(1)本段论述报纸已经不是新闻渠道首选及其原因:其他渠道是免费的,而报纸需要花钱购*。
(2)dwindle 减少
(3)eclipse n.(日、月)食;v. 使遮蔽,使失色
(4)spiral 螺旋
(5)relic 遗迹;古物
(6)news industry 新闻业
(7)leave behind...... 落在......后面
(8)for free 免费地
03
Nevertheless, for emotional reasons, print newspapers will continue to existfor a good while. To begin with, the feeling of a warm newspaper right off the press is one of traditional readers’ favorite moments to begin a regular day. Unlike other ways of delivering news, a print newspaper can be physically held in a reader’s hands, and this is a huge pro for print editions. In addition, newspapers can provide opportunities for longer, more in-depth feature articles that tend to be read in full. Instead of becoming a thing of the past, print newspapers are still widely read and preferred by many audiences.
尽管如此,由于情感原因,印刷报纸仍将继续存在一段时间。首先,传统读者的日常一天就是拿到一份刚出炉的报纸那个温暖时刻开始的。与其他的新闻传递方式不同,纸质报纸可以拿在读者手中,这是印刷版新闻的最大优势。此外,报纸还可以刊登更长、更深入的特写文章,供读者全文阅读。因此,印刷版报纸没有成为过去时,仍被广泛阅读,并被众多读者喜欢。
解析
(1)本段讨论报纸不会立刻消失的原因:一是拿在手中的温暖感觉;二是报纸可以刊登较长的深度分析文章。
(2)for a while 相当长时间
(3)pro 支持;加分项
(4)in full 完整地
04
In conclusion, the golden days of print news are gone forever, but nothing is like the feeling of physically holding a newspaper in hands. After all, the different ways of learning about news are not mutually exclusive. Each news media outlet is effective in its own way.
总之,印刷新闻的黄金时代已经一去不返了,但没有什么比手拿报纸的感觉更好了。毕竟,获知新闻的不同方式之间并不相互排斥,每一种新闻媒体都以其自己的方式产生作用。
解析
(1)本段结论:报纸的黄金时代已经过去,但不会消失,不同新闻获知方式并不相互排斥。
(2)after all 毕竟
(3)mutually exclusive 互相排斥
(4)outlet 出口
本场考试范文
The newspaper will remain to be an important source of people’s news consumption, even though other media may get the upper hand. Many predict that the print’s days are numbered due to strong competition from television, radio and the Internet. In terms of popularity, newspaper is statistically down but is not emotionally out.
Statistically, it can be said that the print news audiences are dwindling, which means newspaper readership is getting eclipsed by other ways of learning about news. It is a long, slow and painful downward spiral to the point that the newspaper, like vinyl records and film cameras, is a relic for collectors. According to research reports on the news industry, local television is the number one source of news for the majority of people, with digital news coming in second, followed by the radio, and then by the newspaper. One possible explanation why the newspaper is being left far behind is that many people do not see the point in buying a print newspaper if they believe they can get all the news they need elsewhere for free.
Nevertheless, for emotional reasons print newspapers will continue to exist for a good while. To begin with, the feeling of a warm newspaper right off the press is one of traditional readers’ favorite moments to begin a regular day. Unlike other ways of delivering news, a print newspaper can be physically held in a reader’s hands, and this is a huge pro for print editions. In addition, newspapers can provide opportunities for longer, more in-depth feature articles that tend to be read in full. Instead of becoming a thing of the past, print newspapers are still widely read and preferred by many audiences.
In conclusion, the golden days of print news are gone forever, but nothing is like the feeling of physically holding a newspaper in hands. After all, the different ways of learning about news are not mutually exclusive. Each news media outlet is effective in its own way.
338 words
agree or disagree的结构问题(剑桥真题版)
第一段:一定要在第一句话提出你自己的观点,要坚定,直接,明了!然后简单叙述社会现象!最后一句最好能重申你的观点,但要短,精炼,还要换一种说法,不需要太直接!50-55个词
第二段:第一句话要承认与你相反的观点也有正确性!这段要替她说话,替她立观点。把他那种观点的好处写一点儿,但不要太深!写得太深你下面就没法写了!而且写他的论据的时候要有意留一点漏洞,以便你下面来驳斥!
这段不要写太多,50-65个词!
第三段:明确不过的写出你不同意他的观点,或写他的观点还不太全面!这里千万不要用 in my opinion! i believe... ! 之类的话,显得无力,而且不能写出普遍的观点,有漏洞!下面就是写你的根据,可以举例子,但一定要小心,例子要恰当,要不不如不举!
最后一段:不要说什么 after examing all the things above....i can safely come to my conclution that .....之类的话,俗,而且是废话!你的观点早说过了,考官最想知道的是下面我们该怎么办?提建议才是正确的!如果有些问题你也不知道该怎么给建议,可以给一系列的反问!在最后一句点题,给出你的期望,或,给出你对未来的展望,或,客观的评价一下问题!
以上就是雅思无忧网为您准备的访问雅思无忧网(https://www.yasi.cn/),了解更多雅思考试新消息,新动态。
雅思培训
免责声明:文章内容来自网络,如有侵权请及时联系删除。