当前位置:雅思无忧 > 雅思口语 > 正文

2021年1-4月雅思口语新题答案解析:拜访过但不想住的家

更新:2021年09月23日 23:02 雅思无忧

雅思考试主要是通过对考生听、说、读、写四个方面英语能力的考核,综合测评考生的英语沟通运用能力,实现“沟通为本”的考试理念。对于雅思考生来说,也有很多考试难点和政策盲区需要帮助解答。今天雅思无忧网小编准备了文章2021年1-4月雅思口语新题答案解析:拜访过但不想住的家,希望通过文章来解决雅思考生这方面的疑难问题,敬请关注。
2021年1-4月雅思口语新题答案解析:拜访过但不想住的家

推荐:

雅思口语考试又迎来了换题季,相信你一定非常期待,有哪些新题更新进来呢?今天小编给大家整理了2021年1-4月雅思口语part2新题解析:拜访过但不想住的家,希望能够帮助大家更好的 口语考试,一起来看看吧!

Describe a friend’s home you visited but you don’t want to live there.

You should say:

Where the home is

Who this person is

What kind of home it is

And explain why you don’t want to live there

I had a friend in university called Roy. He was a nice, pleasant and intelligent man, actually. A bit older than me. He lived in a flat not far from campus. I used to visit him often because we shared similar interests in books, music and sports. He also helped me a lot with my studies, as he was really *art and enjoyed helping others. But his home was so messy and dirty – it was unbelievable really how messy and dirty it was. He knew it too, and admitted it, and said he just couldn’t organise himself and hated cleaning. It was an interesting home, I must say, with loads of books, ornaments and old paintings and wall hangings and things. I did enjoy my visits to Roy’s house, just that it was so unclean and dusty I was always sneezing when I was there. He also had two cats, a certain breed of cat that always leaves a lot of hair on the chairs and carpet. They were constantly molting. He didn’t seem to care, but I think this might have been the reason I was sneezing a lot – a sort of allergy to cat fur maybe. Anyway, I liked the design of the flat, it had high ceilings, wooden floors, a huge balcony with plants on it, and a very spacious and functional kitchen – except he never did any washing up so it was impossible to cook in it! So, all in all, you can see why I didn’t want to live there and would never live in an apartment like that or with someone so messy.

题目解析:

本题属于新题首次出现。这一年来的雅思口语题目趋于具体化,主要的表现就是其实题干本身并不陌生,但是会加入一些非常具体的限定词,比如本题的you don’t want to live there. 那么考生在讲述故事的时候,就需要讲出不想住在那里的原因是什么,比如朋友的家非常脏乱差,比如这个房子的地理位置并不好等等。

重点词汇和短语:

messy and dirty:这两个词往往成对出现,属于近义词,mess本身是名词,意思是混乱。比如What a mess! 实在是太脏乱了!

organise himself:字面意义就是整理自己,让自己保持一个良好状态。

sneeze:打喷嚏

breed:品种,a certain breed of cat,猫的一个品种

molt:脱毛

以上就是雅思无忧网为您准备的访问雅思无忧网(https://www.yasi.cn/),了解更多雅思考试新消息,新动态。

雅思培训
免责声明:文章内容来自网络,如有侵权请及时联系删除。
推荐阅读
标签 - 专题
  鲁ICP备18049789号-14

2022雅思无忧网版权所有 All right reserved. 版权所有

警告:未经本网授权不得转载、摘编或利用其它方式使用上述作品