当前位置:雅思无忧 > 雅思口语 > 正文

2021年1-4月雅思口语新题答案解析:鼓励某人做不想做的事

更新:2021年09月23日 23:32 雅思无忧

雅思考试主要是通过对考生听、说、读、写四个方面英语能力的考核,综合测评考生的英语沟通运用能力,实现“沟通为本”的考试理念。对于雅思考生来说,也有很多考试难点和政策盲区需要帮助解答。今天雅思无忧网小编准备了文章2021年1-4月雅思口语新题答案解析:鼓励某人做不想做的事,希望通过文章来解决雅思考生这方面的疑难问题,敬请关注。
2021年1-4月雅思口语新题答案解析:鼓励某人做不想做的事

推荐:

雅思口语考试又迎来了换题季,相信你一定非常期待,有哪些新题更新进来呢?今天小编给大家整理了2021年1-4月雅思口语part2新题解析:鼓励某人做不想做的事,希望能够帮助大家更好的 口语考试,一起来看看吧!

Describe a time when you encouraged someone to do something that he/she didn’t want to do.

You should say:

Who he or she is

What you encouraged him/her to do

How he/she reacted

And explain why you encouraged him/her to do it

There is one time that sticks in my mind – the time when I had to really persuade a friend of mine to come out with us on a two-night trip in a village a few hours outside of Beijing. I can’t recall the exact name of the place off-hand, because it’s not a really well-known tourist site or anything like this. It’s a *all, really old village set in the foothills of a low mountain range, and it’s famous for a particular type of roast fish, and oven-roasted lamb leg. It’s also got quite a few really interesting mountain walks around it, and a couple of places of historical interest – a temple dedicated to fertility, where in ancient times women would go to if they were having problems in conceiving, and a Taoist cave. I, and two friends had been there before a couple of times and we were fairly familiar with the village, and knew a really cool place to stay – a sort of family-run guest house where you could rent bedrooms around a central courtyard in the oldest part of the village. Anyway, one friend of mine really didn’t fancy coming, because I think she didn’t like the idea of staying in an old village, in fairly basic accommodation, and was concerned about being cold at nights and things like this. She really likes her creature comforts, you see, and doesn’t like hiking in hills and exerting herself with physical activities! It took me a few days to encourage her that it would do her good, it would be an interesting cultural experience, character-building and adventurous. She was very reluctant, at first, and didn’t really like me pressurizing her, but after a couple of days of convincing her it was genuinely a lovely place with friendly locals and excellent food, she came round and agreed. I sincerely felt that it would do her good to get out of the city for a bit and have a new experience, a shared experience with us. Also, I love her company, she’s fun and entertaining even though she’s a bit spoilt!

题目解析:

本题属于新题首次出现。题目关键词是something that he/she didn’t want to do,要说明他/她不想做的事情是什么。

重点词汇和短语:

off-hand:不假思索地

the foothills of a low mountain range:低山山脉的山麓丘陵地区

places of historical interest:历史古迹

dedicate to:致力于

fertility:富饶; 丰产; 能生育性。在本篇答案中指的是女性的生育。

conceive:设想,怀孕

Taoist:道教的

creature comfort:物质享受

pressurize:逼迫; 使迫不得已

spoilt:被宠坏了的

以上就是雅思无忧网为您准备的访问雅思无忧网(https://www.yasi.cn/),了解更多雅思考试新消息,新动态。

雅思培训
免责声明:文章内容来自网络,如有侵权请及时联系删除。
推荐阅读
标签 - 专题
  鲁ICP备18049789号-14

2022雅思无忧网版权所有 All right reserved. 版权所有

警告:未经本网授权不得转载、摘编或利用其它方式使用上述作品