当前位置:雅思无忧 > 雅思口语 > 正文

2021年1-4月雅思口语新题答案解析:你参观过的艺术展览

更新:2021年09月24日 01:42 雅思无忧

雅思考试主要是通过对考生听、说、读、写四个方面英语能力的考核,综合测评考生的英语沟通运用能力,实现“沟通为本”的考试理念。对于雅思考生来说,也有很多考试难点和政策盲区需要帮助解答。今天雅思无忧网小编准备了文章2021年1-4月雅思口语新题答案解析:你参观过的艺术展览,希望通过文章来解决雅思考生这方面的疑难问题,敬请关注。
2021年1-4月雅思口语新题答案解析:你参观过的艺术展览

推荐:

雅思口语考试又迎来了换题季,相信你一定非常期待,有哪些新题更新进来呢?今天小编给大家整理了2021年1-4月雅思口语part2新题解析:你参观过的艺术展览,希望能够帮助大家更好的 口语考试,一起来看看吧!


Describe an art exhibition you have visited.

You should say:

What it was about

When and where it was held

What you saw in this exhibition

And explain how you felt about this exhibition

I once saw an art exhibition in the national gallery in my home city. It was an exhibition from a modern artist from Guizhou. There were several examples of painting, sculpture, and a room with a full art installation in it. It really stands out in my memory because everything was centred around the concept of light, and lights and patterns in myriad colours were projected over the artworks from projectors on the ceilings of the various exhibition halls. It was a stunning exhibition and quite hard to describe in words really. It’s not easy to describe modern art, even in one’s own language, let alone in a second language! But, anyway, it was exciting and really made me think. The thing I really enjoy about some of this more abstract, modern art, is that it provokes a host of interesting thoughts and inspirations about life. I really find that quite enjoyable because I’m quite into philosophy and culture, so things that inspire these kinds of thoughts, I get really excited about. I do find some modern art just too abstract or too ridiculous, though, but this particular exhibition was very popular with a lot of people I know, even people who are not so into modern art. The theme of nature and flowers, projected across quite industrial sculptures and paintings, provided a very curious and interesting contrast and made me contemplate how our daily lives, especially in cities, are quite dominated by machines, and how it’s so easy to forget about nature and the importance of the natural world for sustaining our life. I bought a few postcards from the exhibition and even got the chance to talk a little bit with the artist who was there at the time being interviewed by a several media outlets. There are few art exhibitions I’ve enjoyed as much as this one. I found it was particularly special and unique.

题目解析:

本题属于旧题改编,而且也是一道非常巨有年代感的题目了。几年前曾经考过Describe a museum/gallery that you have been to. 本次换题季,这道题的限定变得更加具体了,art exhibition。比如北京的798艺术社区经常会举办各种主题的艺术展览,相信一定有很多考生去过。

stunning:令人惊叹的

projector:投影仪

contemplate:沉


以上就是雅思无忧网为您准备的访问雅思无忧网(https://www.yasi.cn/),了解更多雅思考试新消息,新动态。

雅思培训
免责声明:文章内容来自网络,如有侵权请及时联系删除。
推荐阅读
标签 - 专题
  鲁ICP备18049789号-14

2022雅思无忧网版权所有 All right reserved. 版权所有

警告:未经本网授权不得转载、摘编或利用其它方式使用上述作品