当前位置:雅思无忧 > 雅思口语 > 正文

2021年1-4月雅思口语新题答案解析:最近听到的一则国际新闻

更新:2021年09月24日 01:53 雅思无忧

雅思考试主要是通过对考生听、说、读、写四个方面英语能力的考核,综合测评考生的英语沟通运用能力,实现“沟通为本”的考试理念。对于雅思考生来说,也有很多考试难点和政策盲区需要帮助解答。今天雅思无忧网小编准备了文章2021年1-4月雅思口语新题答案解析:最近听到的一则国际新闻,希望通过文章来解决雅思考生这方面的疑难问题,敬请关注。
2021年1-4月雅思口语新题答案解析:最近听到的一则国际新闻

推荐:

雅思口语考试又迎来了换题季,相信你一定非常期待,有哪些新题更新进来呢?今天小编给大家整理了2021年1-4月雅思口语part2新题解析:最近听到的一则国际新闻,希望能够帮助大家更好的 口语考试,一起来看看吧!

Describe a piece of international news you have just recently heard.

You should say:

What the news was about

When and where you heard it

What you were doing when you heard the news

And explain how you felt about this piece of news

Generally, I find the news quite depressing, so I avoid following most national and international and political news, or at least I don’t pay much attention to it. However, I really enjoy following scientific news and news related to space and space technology. Recently I read an article online in a magazine which was about space and the discovery of a ‘new’ planet in our solar system. A dark planet that doesn’t show up on more space telescopes. I found this article really interesting and afterwards I found a documentary about it online and watched that, too. When I first read about this discovery I think I was just lying in bed reading or sitting on the subway, I can’t really remember exactly what I was doing at the time. But this is when I usually read such things – on the way to work, while commuting, or at the end of the day before I go to sleep. I usually actively search for news about space and science, and sometimes geography and the environment, so I frequently come across interesting scientific articles about these kinds of things. Then, if one catches my interest, I dig deeper and try to find out more about it, like a documentary online or more articles in specialist magazines. Because I majored in science, I am into these kinds of things, and like to follow them up and keep up to date with the latest discoveries. I am also really interested in science fiction, as well, so I guess my hobbies and interests tend to be related to the general field of science and exploration. Because there is a renewed interest in space at the moment, I think the next twenty years will be really fascinating in terms of discoveries in space – the Chinese have just sent another rover to the moon, Elon Musk is launching multiple rockets into space, and there are plans to even send people to Mars. So, I think that this is an area which will be very exciting in the not so distant future.

题目解析:

本题属于新题首次出现。虽然之前有考过“让你印象深刻的新闻”,但是这样特指“国际新闻”的考题还从未出现过。不过最近的国际社会可谓是“风云变幻”,想要找出一篇让你印象相对深刻的国际新闻应该不难。但是要提醒大家的是,不要涉及政治敏感内容,最好还是谈论科技类,娱乐类或者和社会生活相关的新闻内容。

telescope:望远镜

catch my interest:吸引兴趣

specialist magazine:专业杂志

keep up to date with:密切关注

以上就是雅思无忧网为您准备的访问雅思无忧网(https://www.yasi.cn/),了解更多雅思考试新消息,新动态。

雅思培训
免责声明:文章内容来自网络,如有侵权请及时联系删除。
推荐阅读
标签 - 专题
  鲁ICP备18049789号-14

2022雅思无忧网版权所有 All right reserved. 版权所有

警告:未经本网授权不得转载、摘编或利用其它方式使用上述作品