当前位置:雅思无忧 > 雅思口语雅思口语 > 正文

雅思口语范文解析:一座你喜欢的古建筑

更新:2022年11月26日 19:40 雅思无忧

雅思考试主要是通过对考生听、说、读、写四个方面英语能力的考核,综合测评考生的英语沟通运用能力,实现“沟通为本”的考试理念。对于雅思考生来说,也有很多考试难点和政策盲区需要帮助解答。今天雅思无忧网小编准备了雅思口语范文解析:一座你喜欢的古建筑,希望通过文章来解决雅思考生这方面的疑难问题,敬请关注。
雅思口语范文解析:一座你喜欢的古建筑

口语题目

Describe an old building that you like.
You should say:
where it is
what it is used for
and why you like it.

范文解析

这道题目要求考生描述一座你喜欢的古建筑,具体的小问题包括:这座建筑位于何处;它的用途是什么;为什么你喜欢它。这几个问题,大家可以围绕最后一点进行重点解释。

中文大纲

建筑:帝国大厦
建筑地理位置:纽约曼哈顿岛
建筑用途:写字楼,有游客观景台
喜欢它的原因:象征性建筑,观景台可以享受城市风光

范文

I'm going to describe a very famous building in New York: the Empire State Building. People might not think of it as an old building, but the Empire State Building was built in 1931, so I don't think it can be classed as new. It's located on Manhattan island and it's probably the most distinctive and recognisable building when you look at New York's skyline.

As far as I know, the Empire State Building is an office building, but visitors can go up to an observation deck on the top floor, which is the 102nd floor. There's also a 360-degree observation area on the 86th floor. Apparently, the building makes more money from the sale of tickets to the observation floors than it does from office rentals.

I think the Empire State Building is still one of the most impressive skyscrapers in the world. It's such an iconic structure, and it's amazing to think that it was built around 80 years ago. The best thing about the building is the viewing deck on the top floor, which offers spectacular views of the city. It's definitely the best vantage point in New York. I'd recommend anyone who visits the city to go there and experience the view.

重点表达

class v. 把……看作
distinctive a. 有特色的;与众不同的
recognisable a. 可辨认的
skyline n. 地平线
deck n. 露天平台
rental n. 租金
skyscraper n. 摩天大楼
iconic a. 象征性的
spectacular a. 壮观的;惊人的
vantage point 有利位置

以上就是雅思无忧网为您准备的访问雅思无忧网(https://www.yasi.cn/),了解更多雅思考试新消息,新动态。

雅思培训
免责声明:文章内容来自网络,如有侵权请及时联系删除。
标签 - 专题
  鲁ICP备18049789号-14

2022雅思无忧网版权所有 All right reserved. 版权所有

警告:未经本网授权不得转载、摘编或利用其它方式使用上述作品