当前位置:雅思无忧 > 考试信息考试信息 > 正文

雅思阅读练习:new weapon to fight cancer

更新:2023年01月10日 09:57 雅思无忧

雅思考试主要是通过对考生听、说、读、写四个方面英语能力的考核,综合测评考生的英语沟通运用能力,实现“沟通为本”的考试理念。对于雅思考生来说,也有很多考试难点和政策盲区需要帮助解答。今天雅思无忧网小编准备了雅思阅读练习:new weapon to fight cancer,希望通过文章来解决雅思考生这方面的疑难问题,敬请关注。
雅思阅读练习:new weapon to fight cancer

  为了帮助大家高效备考雅思,雅思无忧雅思频道为大家带来雅思阅读练习:new weapon to fight cancer,希望对大家雅思备考有所帮助。更多精彩尽请关注雅思无忧雅思频道!

  1. British scientists are preparing to launch trials of a radical new way to fight cancer, which kills tumours by infecting them with viruses like the common cold.

  2. If successful, virus therapy could eventually form a third pillar alongside radiotherapy and chemotherapy in the standard arsenal against cancer, while avoiding some of the debilitating side-effects.

  3. Leonard Seymour, a professor of gene therapy at Oxford University, who has been working on the virus therapy with colleagues in London and the US, will lead the trials later this year. Cancer Research UK said yesterday that it was excited by the potential of Prof Seymour’s pioneering techniques.

  4. One of the country’s leading geneticists, Prof Seymour has been working with viruses that kill cancer cells directly, while avoiding harm to healthy tissue. "In principle, you’ve got something which could be many times more effective than regular chemotherapy," he said.

  5. Cancer-killing viruses exploit the fact that cancer cells suppress the body’s local immune system. "If a cancer doesn’t do that, the immune system wipes it out. If you can get a virus into a tumour, viruses find them a very good place to be because there’s no immune system to stop them replicating. You can regard it as the cancer’s Achilles’ heel."

  6. Only a *all amount of the virus needs to get to the cancer. "They replicate, you get a million copies in each cell and the cell bursts and they infect the tumour cells adjacent and repeat the process," said Prof Seymour.

  7. Preliminary research on mice shows that the viruses work well on tumours resistant to standard cancer drugs. "It’s an interesting possibility that they may have an advantage in killing drug-resistant tumours, which could be quite different to anything we’ve had before."

  8. Researchers have known for some time that viruses can kill tumour cells and some aspects of the work have already been published in scientific journals. American scientists have previously injected viruses directly into tumours but this technique will not work if the cancer is inaccessible or has spread throughout the body.

  9. Prof Seymour’s innovative solution is to mask the virus from the body’s immune system, effectively allowing the viruses to do what chemotherapy drugs do - spread through the blood and reach tumours wherever they are. The big hurdle has always been to find a way to deliver viruses to tumours via the bloodstream without the body’s immune system destroying them on the way.

  10. "What we’ve done is make chemical modifications to the virus to put a polymer coat around it - it’s a stealth virus when you inject it," he said.

  11. After the stealth virus infects the tumour, it replicates, but the copies do not have the chemical modifications. If they escape from the tumour, the copies will be quickly recognised and mopped up by the body’s immune system.

  12. The therapy would be especially useful for secondary cancers, called metastases, which sometimes spread around the body after the first tumour appears. "There’s an awful statistic of patients in the west ... with malignant cancers; 75% of them go on to die from metastases," said Prof Seymour.

  13. Two viruses are likely to be examined in the first clinical trials: adenovirus, which normally causes a cold-like illness, and vaccinia, which causes cowpox and is also used in the vaccine against *allpox. For safety reasons, both will be disabled to make them less pathogenic in the trial, but Prof Seymour said he eventually hopes to use natural viruses.

  14. The first trials will use uncoated adenovirus and vaccinia and will be delivered locally to liver tumours, in order to establish whether the treatment is safe in humans and what dose of virus will be needed. Several more years of trials will be needed, eventually also on the polymer-coated viruses, before the therapy can be considered for use in the NHS. Though the approach will be examined at first for cancers that do not respond to conventional treatments, Prof Seymour hopes that one day it might be applied to all cancers.(665 words)

  Questions 1-6

  Do the following statements agree with the information given in the reading passage? For questions 1-6 write

  TRUE if the statement agrees with the information

  FALSE if the statement contradicts the information

  NOT GIVEN if there is no information on this in the passage

  1.Virus therapy, if successful, has an advantage in eliminating side-effects.

  2.Cancer Research UK is quite hopeful about Professor Seymour’s work on the virus therapy.

  3.Virus can kill cancer cells and stop them from growing again.

  4.Cancer’s Achilles’ heel refers to the fact that virus may stay safely in a tumor and replicate.

  5.To infect the cancer cells, a good deal of viruses should be injected into the tumor.

  6.Researches on animals indicate that virus could be used as a new way to treat drug-resistant tumors.

  Question 7-9

  Based on the reading passage, choose the appropriate letter from A-D for each answer.

  7.Information about researches on viruses killing tumor cells can be found

  (A) on TV

  (B) in magazines

  (C) on internet

  (D) in newspapers

  8.To treat tumors spreading out in body, researchers try to

  (A) change the body’ immune system

  (B) inject chemotherapy drugs into bloodstream.

  (C) increase the amount of injection

  (D) disguise the viruses on the way to tumors.

  9.When the chemical modified virus in tumor replicates, the copies

  (A) will soon escape from the tumor and spread out.

  (B) will be wiped out by the body’s immune system.

  (C) will be immediately recognized by the researchers.

  (D) will eventually stop the tumor from spreading out.

  Questions 10-13

  Complete the sentences below. Choose your answers from the list of words. You can only use each word once.

  NB There are more words in the list than spaces so you will not use them all.

  In the first clinical trials, scientists will try to ……10…… adenovirus and vaccinia, so both the viruses will be less pathogenic than the ……11…….These uncoated viruses will be applied directly to certain areas to confirm safety on human beings and the right ……12…… needed. The experiments will firstly be ……13……to the treatment of certain cancers

  List of Words

  dosage responding *allpox virus

  disable natural ones inject

  directed treatment cold-like illness

  kill patients examined

  Answers Keys:

  1.答案:FALSE (见第2段:If successful, virus therapy could eventually form a third pillar alongside radiotherapy and chemotherapy in the standard arsenal against cancer, while avoiding some of the debilitating side-effects. Virus therapy 只能避免一些副作用,而不是根除。)

  2.答案:TRUE (见第3段,特别是最后一句: Cancer Research UK said yesterday that it was excited by the potential of Prof Seymour’s pioneering techniques. )

  3. 答案:NOT GIVEN (文中没有提到virus可以抑制肿瘤细胞再生长)

  4. 答案:TRUE (见第5段第3、4句: 这里“cancer’s Achilles’ heel”指 “If you can get a virus into a tumour, viruses find them a very good place to be because there’s no immune system to stop them replicating.” Achilles’ heel的意思是“唯一致命弱点”)

  5. 答案:FALSE (见第6段第第1句:Only a *all amount of the virus needs to get to the cancer.)

  6. 答案:TRUE (见第7段:Preliminary research on mice shows that the viruses work well on tumours resistant to standard cancer drug. ……, which could be quite different to anything we’ve had before." )

  7. 答案:B (见第8段第1、2句:Researchers have known for some time that viruses can kill tumour cells and some aspects of the work have already been published in scientific journals. Journal意思是“日报、期刊、杂志”)

  8. 答案:D (见第9段第1句:Prof Seymour’s innovative solution is to mask the virus from the body’s immune system, …… “mask”的意思是“掩盖、隐蔽、伪装”, 在这里和 “disguise”同义。)

  9. 答案:B (见第11段第2句: If they escape from the tumour, the copies will be quickly recognised and mopped up by the body’s immune system.. “mop up”这里与 “wipe out” 同义,意思是“消灭、歼灭”。)

  10.答案:disable (见第13段最后1句:For safety reasons, both will be disabled to make them less pathogenic in the trial, but Prof Seymour said he eventually hopes to use natural viruses. )

  11. 答案:natural ones (见第13段最后1句:For safety reasons, both will be disabled to make them less pathogenic in the trial, but Prof Seymour said he eventually hopes to use natural viruses. )

  12. 答案:dosage (见第14段第1句:The first trials will use uncoated adenovirus and vaccinia and will be delivered locally to liver tumours, in order to establish whether the treatment is safe in humans and what dose of virus will be needed.)

  13. 答案:directed (见第14段最后1句:Though the approach will be examined at first for cancers that do not respond to conventional treatments, …)

  以上就是关于“雅思阅读练习:new weapon to fight cancer”的内容,更多精彩内容,请关注雅思频道!


新东方雅思,开年大吉,雅思冲七

新东方名师直播教你解题技能,助你备战雅思!

以上就是雅思无忧网为您准备的访问雅思无忧网(https://www.yasi.cn/),了解更多雅思考试新消息,新动态。

雅思培训
免责声明:文章内容来自网络,如有侵权请及时联系删除。
推荐阅读
标签 - 专题
  鲁ICP备18049789号-14

2022雅思无忧网版权所有 All right reserved. 版权所有

警告:未经本网授权不得转载、摘编或利用其它方式使用上述作品